823/1993

Annettu Helsingissä 17 päivänä syyskuuta 1993

Asetus miinanraivausmitalista

Puolustusministerin esittelystä säädetään:

1 §

Miinanraivaustehtävissä Suomenlahdella ja Pohjois-Suomessa vuosina 1944-1952 tehdyn työn tunnustukseksi voidaan antaa miinanraivausmitali.

2 §

Mitali annetaan henkilölle, joka on todistettavasti palvellut virallisessa miinanraivausorganisaatiossa taikka sitä edeltäneessä raivaus- tai pioneeriyksikössä Suomenlahdella 16 päivänä syyskuuta 1944 ja 17 päivänä heinäkuuta 1950 välisenä aikana tai Pohjois-Suomessa 5 päivänä syyskuuta 1944 ja 14 päivänä syyskuuta 1952 välisenä aikana.

3 §

Mitali on valmistettu tompakista. Se on ympyränmuotoinen ja tummaksi himmennetty ja sen läpimitta on 31 millimetriä. Etusivun keskiosassa on kuvattuna pyöreä, kupera ja karkeapintainen miina, jonka halkaisija on 18 millimetriä. Miinan yläosasta suuntautuu kolmen salaman ryhmä vasemmalle ja oikealle kohti mitalin reunaa. Mitalin keskiosa ja salamat ovat kiillotetut. Mitalin alaosassa on vuosiluvut 1944-1952.

Mitaliin kuuluu 32 millimetrin levyinen musta nauha, jonka keskellä on 12 millimetrin levyinen punainen raita. Nauhan keskellä ja molemmissa reunoissa on yhden millimetrin levyinen valkoinen juova.

Mitali ja siihen kuuluva nauha ovat oheisen kuvan mukaiset.

4 §

Mitalin antaa pääesikunta, joka myös pitää mitalin saaneista luetteloa.

Mitalia seuraa omistuskirja.

5 §

Mitalia kannetaan nauhassa kunniamerkin tapaan. Virkapuvussa nauhaa voidaan kantaa nauhalaattana.

6 §

Pääesikunta antaa tarvittaessa tarkempia määräyksiä tämän asetuksen täytäntöönpanosta.

7 §

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä lokakuuta 1993.

Helsingissä 17 päivänä syyskuuta 1993

Tasavallan Presidentti
MAUNO KOIVISTO

Puolustusministeri
Elisabeth Rehn

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.