660/1993

Annettu Helsingissä 12 päivänä heinäkuuta 1993

Asetus passintarkastuspaikoista annetun asetuksen 1 ja 4 §:n muuttamisesta

Sisäasiainministerin esittelystä

muutetaan passintarkastuspaikoista 27 päivänä toukokuuta 1992 annetun asetuksen (461/92) 1 ja 4 § seuraavasti:

1 §
Passintarkastuspaikat

Passintarkastuspaikka on 2-7 §:ssä mainittu varsinainen, rajoitettu tai tilapäinen maahantulo- tai maastalähtöpaikaksi säädetty lentoasema, satama, meri- tai rajavartioasema taikka valtakunnan maa- tai merirajalla oleva paikka tai rajaosuus.

Varsinainen passintarkastuspaikka on tarkoitettu kansainväliselle matkustajaliikenteelle.

Maahantulo ja maastalähtö rajoitetun passintarkastuspaikan kautta on sallittua vain kutakin paikkaa koskevien erityisten edellytysten täyttyessä. Tällaisia erityisiä edellytyksiä voidaan säätää maahantulevan tai maastalähtevän henkilön kansalaisuuden, vakinaisen asuinpaikan, matkan tarkoituksen, matkustamistavan sekä mukana kuljetettavien tavaroiden osalta.

Tilapäinen passintarkastuspaikka on sisäasiainministeriön määräämin ehdoin avoimena oleva ja rajanylityslupaa edellyttävä maahantulo- ja maastalähtöpaikka.

4 §
Passintarkastuspaikat Suomen ja Norjan välisellä rajalla

Passintarkastuspaikkoja ovat Karigasniemi, Kilpisjärvi, Kivilompolo, Nuorgam, Näätämö ja Utsjoki.

Lisäksi jalan tai suksilla liikkuvilla henkilöillä, joilla ei ole mukanaan muuta tavaraa kuin tullittomia tuomisia ja matkatavaroita, on oikeus maahantuloon ja maastalähtöön seuraavien rajanylityspaikkojen kautta:

Enontekiö: Kolmen valtakunnan rajapyykin ja rajamerkki 294 välinen alue, Saarijärvi rajamerkkien 296 B ja 297 A välinen alue, Halti-Somasjärvi rajamerkkien 303 B ja 305 B välinen alue, Lossujärvi rajamerkkien 301 ja 301 A välinen alue, Syväjärven keino rajamerkkien 319 B ja 319 D välinen alue; sekä

Inari: Näätämönjoki rajamerkki 350 J sekä Piilola rajamerkki 353 K.


Tämä asetus tulee voimaan 15 päivänä heinäkuuta 1993.

Helsingissä 12 päivänä heinäkuuta 1993

Tasavallan Presidentti
MAUNO KOIVISTO

Sisäasiainministeri
Mauri Pekkarinen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.