438/1993

Annettu Helsingissä 14 päivänä toukokuuta 1993

Laki rajavyöhykelain 5 ja 6 §:n muuttamisesta

Eduskunnan päätöksen mukaisesti

muutetaan 17 päivänä toukokuuta 1947 annetun rajavyöhykelain (403/47) 5 §:n 1 momentti ja 6 §:n 1 momentti seuraavasti:

5 §

Liikkuminen ja oleskelu rajavyöhykkeellä ilman rajavartioviranomaisen lupaa on 15 vuotta täyttäneeltä henkilöltä kielletty.


6 §

Ampuma-aseiden ja -tarvikkeiden, räjähdysaineiden sekä valokuvauskoneiden ja -tarvikkeiden ulkosalla hallussapitäminen ja käyttäminen rajavyöhykkeellä ilman rajavartioviranomaisen erityislupaa on kielletty. Lupaa ei kuitenkaan vaadita viran puolesta hallussapidettäviä ampuma-aseita ja -tarvikkeita, räjähdysaineita eikä valokuvauskoneita ja -tarvikkeita varten.Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä kesäkuuta 1993.

Ennen tämän lain voimaantuloa myönnetty liikkumis- ja oleskelulupa sekä erityislupa ovat voimassa enintään yhden vuoden tämän lain voimaantulosta.

HE 18/93
HaVM 8/93

Helsingissä 14 päivänä toukokuuta 1993

Tasavallan Presidentti
MAUNO KOIVISTO

Sisäasiainministeri
Mauri Pekkarinen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.