360/1993

Annettu Helsingissä 20 päivänä huhtikuuta 1993

Valtiovarainministeriön päätös maksujen pennimäärien pyöristämisestä

Valtiovarainministeriö on 16 päivänä huhtikuuta 1993 annetun rahalain (358/93) 8 §:n nojalla päättänyt:

1 §

Suomen rahan määräinen maksu pyöristetään suoritettaessa seuraavasti:

1) jos suoritettava määrä päättyy yhteen, kahteen, kolmeen tai neljään penniin, se pyöriristetään lähinnä pienempään kymmenellä jaolliseen pennimäärään,

2) jos suoritettava määrä päättyy viiteen, kuuteen, seitsemään, kahdeksaan tai yhdeksään penniin, se pyöristetään lähinnä suurempaan kymmenellä jaolliseen pennimäärään.

Maksu voidaan pyöristää 1 momentissa säädetyllä tavalla myös velottaessa sitä kirjallisesti tai kirjattaessa se maksamisen sijasta velaksi.

2 §

Pennimääriä ei tarvitse pyöristää, jos osapuolten kesken on niin sovittu tai jos maksu suoritetaan tilien välisenä siirtona.

Kun maksu suoritetaan pankin välityksellä muuten kuin tilisiirtona, pankki voi vaatia, että maksun ja maksutositteen määrä pyöristetään. Jos tällöin suoritetaan useampia maksuja samanaikaisesti, kukin niistä pyöristetään erikseen.

3 §

Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä toukokuuta 1993.

Helsingissä 20 päivänä huhtikuuta 1993

Valtiovarainministeri
Iiro Viinanen

Vanhempi hallitussihteeri
Olli Paaja

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.