188/1993

Annettu Helsingissä 12 päivänä helmikuuta 1993

Asetus vaarallisten rikoksenuusijain eristämisestä annetun lain täytäntöönpanosta ja soveltamisesta annetun asetuksen 2 §:n muuttamisesta

Sosiaali- ja terveysministerin esittelystä

muutetaan vaarallisten rikoksenuusijain eristämisestä annetun lain täytäntöönpanosta ja soveltamisesta 21 päivänä kesäkuuta 1954 annetun asetuksen (277/54) 2 §, sellaisena kuin se on 15 päivänä helmikuuta 1991 annetussa asetuksessa (325/91), seuraavasti:

2 §

Päätettyään hankkia terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen lausunnon lisäselvityksen saamiseksi syytetyn henkilöstä tuomioistuimen on viipymättä toimitettava syytettyä koskevat asiakirjat oikeusturvakeskukselle. Oikeusturvakeskus määrää yhden tai useamman lääkärin tai psykologin viipymättä suorittamaan tutkimuksen ja toimittamaan lausuntoehdotuksensa oikeusturvakeskukselle. Lausuntonsa ohessa oikeusturvakeskuksen on lähetettävä tuomioistuimelle mainittu lausuntoehdotus ja samalla palautettava syytettyä koskevat asiakirjat.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä maaliskuuta 1993.

Helsingissä 12 päivänä helmikuuta 1993

Tasavallan Presidentti
MAUNO KOIVISTO

Sosiaali- ja terveysministeri
Jorma Huuhtanen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.