111/1993

Annettu Helsingissä 14 päivänä tammikuuta 1993

Liikenneministeriön päätös paineilmajarruilla varustettujen autojen ja niihin kytkettävien perävaunujen jarrulaitteista annetun liikenneministeriön päätöksen muuttamisesta

Liikenneministeriö on

kumonnut paineilmajarruilla varustettujen autojen ja niihin kytkettävien perävaunujen jarrulaitteista 29 päivänä kesäkuuta 1990 annetun liikenneministeriön päätöksen (631/90) 95 §:n 3 ja 4 momentin, sekä

muuttanut 1 §:n, 95 §:n 2 momentin ja 96 §:n seuraavasti:

1 §

Tämä päätös koskee paineilmajarruin varustettuja M2-, M3- ja N3-luokan ajoneuvoja ja paineilmajarruin varustettuja kokonaismassaltaan yli 6 000 kg O3- ja O4-luokan perävaunuja, joiden jarrut eivät täytä ajoneuvojen rakenteesta ja varusteista annetun asetuksen (1256/92) 41 §:n 1 momentissa ja 218 §:n 1 momentissa mainittujen direktiivien tai E-säännön taikka FMVSS standardin vaatimuksia.

95 §
Ajoneuvon jarrujärjestelmän hyväksyminen ja valvonta

2. Ajoneuvon katsastuksessa tulee esittää rekisteröintikatsastuksessa annettu jarrukortti, mistä ilmenevät Autorekisterikeskuksen ajoneuvohallinnon yksikön määrittelemät, jarrujärjestelmää kuvaavat teknilliset tiedot.

96 §
Poikkeukset

Autorekisterikeskuksen ajoneuvohallinnon yksikkö voi myöntää poikkeuksia tämän päätöksen määräyksistä.


Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä helmikuuta 1993.

Helsingissä 14 päivänä tammikuuta 1993

Liikenneministeri
Ole Norrback

Yli-insinööri
Esko Kärki

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.