532/1992

Annettu Helsingissä 18 päivänä kesäkuuta 1992

Sisäasiainministeriön päätös toimenpiteistä kansainvälisiin kokouksiin osallistuviin, kansainvälistä erityissuojelua nauttiviin henkilöihin kohdistuvien rikosten ehkäisemiseksi annetun lain mukaisten turvatoimenpiteiden käyttämisestä

Sisäasiainministeriö on toimenpiteistä kansainvälisiin kokouksiin osallistuviin, kansainvälistä erityissuojelua nauttiviin henkilöihin kohdistuvien rikosten ehkäisemiseksi 20 päivänä maaliskuuta 1992 annetun lain (231/92), josta tässä päätöksessä käytetään nimitystä suojeluvaltuuslaki, 5 §:n nojalla päättänyt:

1 §

Suojeluvaltuuslain mukaisia turvatoimenpiteitä saadaan käyttää Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökokouksen seurantakokouksen aikana Helsingin, Espoon, Vantaan ja Tuusulan poliisipiirien alueella.

2 §

Suojeluvaltuuslain 7 §:n mukaisia turvatoimenpiteitä käytettäessä posti- ja tavaralähetykset saadaan ilman vastaanottajan tai lähettäjän lupaa tarkastaa vain niitä avaamatta.

3 §

Mikäli poliisi voi vaaran ehkäisemiseksi ryhtyä turvatoimenpiteisiin muiden säädösten nojalla, on ensisijaisesti noudatettava niitä.

4 §

Ennen suojeluvaltuuslain mukaisiin turvatoimenpiteisiin ryhtymistä on poliisin, mikäli mahdollista, ilmoitettava kohteeksi joutuvalle henkilölle turvatoimenpiteiden perustuvan tähän lakiin.

5 §

Lain 8 §:ssä mainituissa tapauksissa, joissa pöytäkirja saadaan jättää pitämättä, poliisin on kuitenkin pidettävä turvatoimenpiteistä luetteloa, johon on merkittävä ainakin turvatoimenpiteiden laatu, suorittamisaika ja -paikka, kohteena olleiden henkilöiden lukumäärä, toimenpiteen peruste sekä erityinen syy, jonka vuoksi pöytäkirjan pitämisestä on luovuttu.

Kotietsinnässä pidettävään pöytäkirjaan on aina merkittävä se erityinen syy, johon toimenpide perustuu.

6 §

Tämä päätös on voimassa 7 päivästä heinäkuuta 11 päivään heinäkuuta 1992 molemmat päivät mukaan luettuina.

Helsingissä 18 päivänä kesäkuuta 1992

Sisäasiainministeri
Mauri Pekkarinen

Poliisiylijohtaja
Olli Urponen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.