476/1992

Annettu Helsingissä 22 päivänä toukokuuta 1992

Maa- ja metsätalousministeriön päätös eräiden lääkeaineiden käytön kieltämisestä tuotantoeläimille

Maa- ja metsätalousministeriö on eläinten lääkitsemisestä 27 päivänä huhtikuuta 1990 annetun lain (402/90) 2 §:n nojalla päättänyt:

1 §

Tällä päätöksellä kielletään seuraavien aineiden ja lääkkeiden käyttö naudoille, sioille, lampaille, vuohille, poroille, siipikarjalle ja kavioeläimille:

1) lääkkeet, joille on tyreostaattinen taikka suora tai epäsuora estrogeeninen, adrogeeninen tai gestageeninen vaikutus; ja

2) lääkkeet, jotka sisältävät kloramfenikolia, stilbeniä tai anabolista steroidia.

2 §

Edellä 1 §:n 1 kohdassa määrätystä poiketen eläinlääkäri voi kuitenkin käyttää terapeuttisessa tarkoituksessa, hedelmällisyyshäiriöden hoidossa, kiiman säätelyssä, tiineyden estossa sekä luovuttajan ja vastaanottajan valmistamisessa alkionsiirtoa varten estrogeenisesti, androgeenisesti tai gestageenisesti vaikuttavia aineita yksittäisen eläimen hoidossa.

Edellä 1 §:n 2 kohdassa määrätystä poiketen kloramfenikolia voi kuitenkin käyttää silmälääkkeissä kaikille 1 §:ssä mainituille eläimille ja anabolista steroidia sisältävää voidetta paikallisesti kavioeläimille sekä anabolista steroidia sisältävää lääkettä hevoselle suoritetun leikkauksen jälkihoidossa.

3 §

Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä syyskuuta 1992.

Tällä päätöksellä kumotaan maa- ja metsätalousministeriön eräiden lääkeaineiden käytön kieltämisestä tuotantoeläimille 19 päivänä huhtikuuta 1991 antama päätös (755/91).

Helsingissä 22 päivänä toukokuuta 1992

Maa- ja metsätalousministeri
Martti Pura

Eläinlääkintötarkastaja
Matti Valtonen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.