223/1992

Annettu Helsingissä 13 päivänä maaliskuuta 1992

Asetus kansanterveysasetuksen muuttamisesta

Sosiaali- ja terveysministerin esittelystälisätään 10 päivänä maaliskuuta 1972 annettuun kansanterveysasetukseen (205/72) siitä 28 päivänä kesäkuuta 1991 annetulla asetuksella (1015/91) kumotun 7 c §:n tilalle uusi 7 c § seuraavasti:

7 c §

Kunta ja yliopisto voivat sopia terveydenhuoltohenkilökunnan koulutukseen osallistuvan terveyskeskuksen nimeämisestä opetusterveyskeskukseksi.

Opetusterveyskeskuksen tehtäviin voi kuulua kansanterveyslaissa terveyskeskukselle säädettyjen tehtävien lisäksi osallistuminen lääkärien perusopetukseen tai erikoistumiskoulutukseen. Opetusterveyskeskusta voidaan käyttää myös hammaslääkärikoulutukseen. Lisäksi opetusterveyskeskuksen tehtäviin voi kuulua perusterveydenhuollon palveluja koskevan tutkimus- ja kehittämistoiminnan sekä täydennyskoulutuksen järjestäminen.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä huhtikuuta 1992.

Helsingissä 13 päivänä maaliskuuta 1992

Tasavallan Presidentti
Mauno Koivisto

Sosiaali- ja terveysministeri
Eeva Kuuskoski

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.