176/1992

Annettu Tampereella 10 päivänä helmikuuta 1992

Työsuojeluhallituksen päätös hyväksyttävistä asbestipurkutyössä käytettävistä menetelmistä ja laitteista annetun päätöksen muuttamisesta

Työsuojeluhallitus on muuttanut hyväksyttävistä asbestipurkutyössä käytettävistä menetelmistä ja laitteista 14 päivänä joulukuuta 1989 antamansa päätöksen (231/90) 26 §:n 1 momentin, 30 §:n ja 31 §:n näin kuuluviksi:

26 §

Asianomainen työsuojelupiirin työsuojelutoimisto myöntää ottaen huomioon, mitä asbestityöstä annetun valtioneuvoston päätöksen 8 §:ssä on määrätty, valtuuden asbestipurkutyöhön, jos hakijalla on käytettävissään laitteet asbestipurkutyön osastointimenetelmään ja hakija on kykenevä teettämään tällä menetelmällä asbestipurkutyötä.


30 §

Jos asbestipurkutyöhön tarkoitetun laitteen soveltuvuus näihin töihin ei käy muuten ilmi, on laitteen edellä kuvatut ja muut sen asbestipurkutöihin soveltuvuuden kannalta merkittävät käyttöominaisuudet tutkittava ja tutkimuksen tulokset luovutettava asianomaisen työsuojelupiirin työsuojelutoimistolle ennen laitteen luovutusta ja käyttöönottoa. Sama on voimassa, mikäli laitteen jo tutkittuun ominaisuuteen kohdistuvat vaatimukset ovat muuttuneet.

31 §

Asianomainen työsuojelupiirin työsuojelutoimisto voi erityisistä syistä yksittäistapauksessa hyväksyä poikkeuksia tämän päätöksen määräyksistä edellyttäen, että päätöksen tarkoitus on muulla tavoin riittävästi varmistettu.


Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä maaliskuuta 1992.

Tampereella 10 päivänä helmikuuta 1992

Pääjohtaja
Jaakko Riikonen

Apulaisosastopäällikkö
Antti Posio

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.