32/1992

Annettu Helsingissä 17 päivänä tammikuuta 1992

Asetus terveydenhoitoasetuksen muuttamisesta

Sosiaali- ja terveysministerin esittelystä

muutetaan 3 päivänä helmikuuta 1967 annetun terveydenhoitoasetuksen (55/67) 41 §:n 6 momentti sekä 48 ja 57 §,

sellaisina kuin niistä ovat 41 §:n 6 momentti 1 päivänä kesäkuuta 1984 annetussa asetuksessa (418/84) ja 57 § osittain muutettuna 20 päivänä marraskuuta 1970 ja 6 päivänä toukokuuta 1977 annetuilla asetuksilla (714/70 ja 357/77), seuraavasti:

41 §

Helposti pilaantuva, pakkaamaton elintarvike on pidettävä kaupan siten, että myyjä luovuttaa sen asiakkaalle. Myös muu pakkaamaton elintarvike, jota ei voi pestä tai kuoria, on myyjän luovutettava asiakkaalle, jollei asiakas voi ottaa elintarviketta käsin koskematta.

48 §

Terveyslautakunnan luvalla ja määräämillä ehdoilla ruokaa voidaan valmistaa elintarvikemyymälän yhteydessä, jollei siitä aiheudu valmistettavan ruoan tai muiden elintarvikkeiden hygienisen laadun vaarantumista.

Kuumentamalla tehty ruokavalmiste on säilytettävä kuumana tai välittömästi valmistuksen jälkeen jäähdytettävä ja säilytettävä jäähdytyslaitteessa.

57 §

Torilla ja muualla ulkona saa myydä sekä valmistaa tarjoilua varten terveyslautakunnan luvalla ja määräämillä ehdoilla elintarvikkeita edellyttäen, että toiminnalle voidaan järjestää riittävän hygieniset edellytykset.

Helposti pilaantuvista elintarvikkeista saa pitää kaupan vain tuoretta kalaa, kalavalmisteita, eineksiä ja leipomotuotteita.

Myytävät tarvikkeet ja myyntivälineet on myyntiajan ulkopuolella säilytettävä terveyslautakunnan hyväksymällä tavalla.

Tilapäisen myynnin tai tarjoilun osalta riittää kuitenkin ilmoituksen tekeminen terveyslautakunnalle.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä helmikuuta 1992.

Helsingissä 17 päivänä tammikuuta 1992

Tasavallan Presidentti
Mauno Koivisto

Sosiaali- ja terveysministeri
Eeva Kuuskoski

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.