437/1991

Annettu Helsingissä 22 päivänä helmikuuta 1991

Asetus ajoneuvojen rekisteröinnistä annetun asetuksen muuttamisesta

Liikenneministerin esittelystä

muutetaan ajoneuvojen rekisteröinnistä 22 päivänä syyskuuta 1989 annetun asetuksen (842/89) 12 § ja

lisätään 26 §:ään uusi 3 momentti seuraavasti:

12 §
Ajoneuvon kotipaikka

Ajoneuvon kotipaikkana pidetään sen omistajan tai haltijan asuinkuntaa. Jollei ajoneuvoa käytetä siellä, sen kotipaikkana pidetään sitä kuntaa, jossa ajoneuvoa pääasiallisesti käytetään. Luvanvaraiseen liikenteeseen rekisteröitävän ajoneuvon kotipaikkana pidetään kuitenkin sitä kuntaa, jossa ajoneuvon valvonta- tai asemapaikka sijaitsee.

26 §
Rekisterikilpien käyttö

3. Luvanvaraiseen tavaraliikenteeseen käytettävän auton rekisterikilvet on kiinnitettävä erilliseen, niitä ympäröivään keltaiseen kohoreunaiseen kehykseen, jonka leveys on 20 mm.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä maaliskuuta 1991, kuitenkin siten, että luvanvaraiseen tavaraliikenteeseen käytettävän auton rekisterikilvet on kiinnitettävä 26 §:n 3 momentissa tarkoitettuun kehykseen 31 päivään elokuuta 1991 mennessä.

Helsingissä 22 päivänä helmikuuta 1991

Tasavallan Presidentti
Mauno Koivisto

Liikenneministeri
Ilkka Kanerva

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.