835/1990

Annettu Helsingissä 7 päivänä syyskuuta 1990

Laki alkoholilain 3§:n muuttamisesta

Eduskunnan päätöksen mukaisesti

muutetaan 26 päivänä heinäkuuta 1968 annetun alkoholilain (459/68) 3§, sellaisena kuin se on 2 päivänä maaliskuuta 1979 annetussa laissa (251/79), näin kuuluvaksi:

3 §

Tämän lain estämättä saa kotitaloudessa muussa kuin myyntitarkoituksessa ainoastaan maltaista ja muista viljatuotteista sekä näistä valmistetusta vierteestä ja vierreuutteesta valmistaa olutta yksinomaan käymisen avulla niin, että juoman alkoholi muodostuu pääasiassa vain siitä sokerista, joka on syntynyt käytetyistä valmistusaineista.

Kotitaloudessa saa muussa kuin myyntitarkoituksessa valmistaa viiniä ainoastaan tuoreista tai kuivatuista hedelmistä, marjoista, raparperista, rypäleistä ja muista kasvinosista, ei kuitenkaan viljasta, juureksista tai näistä valmistetuista tuotteista. Valmistuksen tulee tapahtua yksinomaan käymisen avulla ja siten, että sanotut valmistusaineet tai niiden käymisen yhteydessä syntyneet maku- ja aromiainekset ovat juomassa selvästi havaittavissa.


Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä lokakuuta 1990.

Ennen lain voimaantuloa voidaan ryhtyä sen täytäntöönpanon edellyttämiin toimenpiteisiin.

Hallituksen esitys 56/90
Talousvaliok. miet. 5/90
Suuren valiok. miet. 68/90

Helsingissä 7 päivänä syyskuuta 1990

Tasavallan Presidentti
Mauno Koivisto

Ministeri
Matti Puhakka

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.