90/1990

Annettu Helsingissä 26 päivänä tammikuuta 1990

Asetus syntymän ja kuoleman rekisteröinnistä annetun asetuksen 13§:n muuttamisesta

Sisäasiainministerin esittelystä muutetaan syntymän ja kuoleman rekisteröinnistä 23 päivänä joulukuuta 1970 annetun asetuksen (824/70) 13§:n 1 momentti näin kuuluvaksi:

13 §

Vainajan lähimmän omaisen tai sen, joka huolehtii vainajan hautaamisesta, on viipymättä toimitettava 12§:n 2 momentissa tarkoitettu kuolintodistus tai kuolinselvitys sen väestörekisterin pitäjälle, jossa vainaja on kirjoissa, tai jos tästä väestörekisteristä ei ole tietoa, kuolinpaikan väestörekisterin pitäjälle. Väestörekisterin pitäjän on todettuaan, että vainaja on kirjoissa hänen pitämässään väestörekisterissä, taikka saatuaan selvityksen siitä, ettei ole tietoa, missä väestörekisterissä vainaja on kirjoissa, annettava hautauslupatodistus.Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä maaliskuuta 1990.

Helsingissä 26 päivänä tammikuuta 1990

Tasavallan Presidentti
Mauno Koivisto

Sisäasiainministeri
Jarmo Rantanen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.