1084/1989

Annettu Helsingissä 8 päivänä joulukuuta 1989

Asetus sakon vähimmästä rahamäärästä

Oikeusministerin esittelystä säädetään rikoslain 2 luvun 4 c§:n nojalla sellaisena kuin se on 8 päivänä joulukuuta 1989 annetussa laissa (1082/89):

1 §
Sakon vähin rahamäärä nopeusrajoituksen rikkomisesta

Tieliikennelain (267/81) säännösten tai tieliikennelain nojalla annettujen säännösten tai määräysten mukaisen suurimman sallitun nopeuden ylityksestä tuomittujen päiväsakkojen vähin yhteinen rahamäärä on mopoilijalle kaksisataa markkaa ja muulle moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettajalle kolmesataa markkaa.

2 §
Muuntorangaistuksen määrääminen

Jos sakkoa tuomittaessa on sovellettu rikoslain 2 luvun 4 c§:n (1082/89) säännöstä päiväsakkojen yhteisen rahamäärän vähimmäismäärästä, sakon muuntorangaistus on määrättävä maksamatta olevien päiväsakkojen lukumäärän perusteella. Rikoslain 2 luvun 4 ja 4 a§:n (650/76) mukaan vahvistettujen päiväsakkojen yhteisen rahamäärän ylittävää osaa sakosta ei muunneta vankeudeksi.

3 §
Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1990.

Helsingissä 8 päivänä joulukuuta 1989

Tasavallan Presidentti
Mauno Koivisto

Oikeusministeri
Matti Louekoski

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.