517/1989

Annettu Helsingissä 2 päivänä kesäkuuta 1989

Asetus ilmansuojeluasetuksen muuttamisesta

Ympäristöministerin esittelystä

muutetaan 24 päivänä syyskuuta 1982 annetun ilmansuojeluasetuksen (716/82) 7§:n 18 ja 19 kohta, sekä

lisätään 7§:ään uusi 20 kohta seuraavasti:

7 §

Seuraavien laitosten toiminnasta tai niiden toiminnan olennaisesta muuttamisesta on tehtävä ilmansuojelulain mukainen ilmoitus:


18) lastulevy- tai vaneritehdas;

19) haihtuvia liuottimia sisältäviä aineita kuluttava muu kuin edellä mainittu laitos, jossa näiden liuottimien kulutus, kun siitä vähennetään tuotteisiin sitoutuva tai jäävä osuus, on vähintään 50 tonnia vuodessa tai vastaava huippukulutus vähintään 100 kg tunnissa; sekä

20) kloorifluorihiilivety-yhdisteitä tai niitä sisältäviä aineita tai valmisteita käyttävä laitos, jossa näitä yhdisteitä kulutetaan tuotteiden tai valmisteiden valmistuksessa vähintään 1 tonni vuodessa.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä heinäkuuta 1989.

Sellaisesta tämän asetuksen 7§:n 20 kohdan mukaisesta laitoksesta, josta ei ole tehty ilmansuojelulain mukaista ilmoitusta ennen tämän asetuksen voimaantuloa, ilmoitus on tehtävä 31 päivään joulukuuta 1989 mennessä.

Helsingissä 2 päivänä kesäkuuta 1989

Tasavallan Presidentti
Mauno Koivisto

Ympäristöministeri
Kaj Bärlund

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.