814/1987

Annettu Helsingissä 29 päivänä lokakuuta 1987

Maa- ja metsätalousministeriön päätös rehuksi myytävän vehnän laatuhinnoittelusta satovuonna 1987/88

Maa- ja metsätalousministeriö on väliaikaisesti muuttanut viljan laatuhinnoittelusta 24 päivänä heinäkuuta 1985 antamaansa päätöstä (693/85) siltä osin kuin se koskee vehnän laatuhinnoittelua seuraavasti:

1 §

Vehnän perushinnasta tehdään 20 prosentin vähennys, kun vehnäerän sitkopitoisuus on poikkeuksellisen vähäinen.

2 §

Kun vehnäerän laatuhinnoittelua viljan laatuhinnoittelusta 24 päivänä heinäkuuta 1985 annetun maa- ja metsätalousministeriön päätöksen tai tämän päätöksen 1§:n mukaisesti suoritettaessa on tehty sakoluvun, hehtolitranpainon, rikkajyvien tai sitkon vähäisyyden vuoksi 20 prosentin vähennys perushinnasta, suoritetaan hinnoittelu sen jälkeen ainoastaan kosteuden ja roskapitoisuuden perusteella, siten kuin päätöksessä määrätään.

Vehnäerää ei pidetä kauppakuntoisena kun siinä vihreiden määrä ylittää 50 prosenttia tai hehtolitranpaino alittaa 60 kiloa.

3 §

Tämä päätös tulee voimaan 4 päivänä marras>kuuta 1987 ja sitä sovelletaan vuonna 1987 tuotetun vehnän laatuhinnoittelussa.

Helsingissä 29 päivänä lokakuuta 1987

Maa- ja metsätalousministeri
Toivo T. Pohjala

Toimistopäällikkö
Olli Rekola

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.