589/1987

Annettu Naantalissa 26 päivänä kesäkuuta 1987

Laki työnantajan sosiaaliturvamaksusta annetun lain 5§:n muuttamisesta

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan työnantajan sosiaaliturvamaksusta 4 päivänä heinäkuuta 1963 annetun lain 5§:n 1 momentti, sellaisena kuin se on 10 päivänä tammikuuta 1986 annetussa laissa (12/86), näin kuuluvaksi:

5 §

Työnantajan on suoritettava työnantajan sosiaaliturvamaksu lääninverovirastolle ennakonpidätyksen suorittamisen yhteydessä viimeistään palkanmaksukuukautta seuraavan kalenterikuukauden 10 päivänä. Merityötulosta verotuksessa tehtävästä vähennyksestä 14 päivänä kesäkuuta 1985 annetussa laissa (455/85) tarkoitetusta merityötulosta suoritettavan ennakonpidätyksen yhteydessä työnantajan sosiaaliturvamaksu on suoritettava viimeistään palkanmaksukuukautta toiseksi seuraavan kalenterikuukauden 10 päivänä. Kunta, seurakunta ja kansaneläkelaitos suorittavat sosiaaliturvamaksun kuitenkin siten, että se vähennetään näille veronsaajille palkanmaksukuukautta seuraavana kuukautena veronkantolain mukaan tilitettävistä jako-osuuksista. Ilmoitus vähennettävästä määrästä on tehtävä lääninverovirastolle viimeistään edellä sanottuna päivänä.Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä elokuuta 1987.

Hallituksen esitys 18/87
Valtiovarainvaliok. miet. 6/87
Suuren valiok. miet. 13/87

Naantalissa 26 päivänä kesäkuuta 1987

Tasavallan Presidentti
Mauno Koivisto

Valtiovarainministeri
Erkki Liikanen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.