434/1986

Annettu Helsingissä 4 päivänä helmikuuta 1986

Eduskunnan pankkivaltuusmiesten päätös Suomen Pankin johtosäännön muuttamisesta

Eduskunnan pankkivaltuusmiehet ovat 21 päivänä joulukuuta 1925 annetun Suomen Pankin ohjesäännön (365/25) 38 §:n nojalla päättäneet

muuttaa 16 päivänä tammikuuta 1926 annetun Suomen Pankin johtosäännön (48/26) 7 §:n 2, 4 ja 5 momentin, sellaisina kuin ne ovat muutettuina eduskunnan pankkivaltuusmiesten 29 päivänä maaliskuuta 1974 tekemällä päätöksellä (315/74), seuraavasti:

Holvien ja kassojen hoito
7 §

Muut maksuvälineet sekä jalometallit ovat pääkonttorissa ylikassanhoitajan tai toimistopäällikön ja haarakonttoreissa kassanhoitajan hoidettavina. Ne säilytetään tulenkestävissä, kahdella erilaisella lukolla lukituissa holveissa, joiden samoin kuin holveissa olevien kassakaappien avaimet ovat pääkonttorissa toinen johtokunnan jäsenen tai johtokunnan määräämän toimenhaltijan ja toinen ylikassanhoitajan tai toimistopäällikön hallussa sekä haarakonttoreissa toinen konttorin johtajan tai johtokunnan määräämän toimenhaltijan ja toinen kassanhoitajan hallussa.


Pankin omistamat velkasitoumukset, arvopaperit, pantit ja muut vakuuskirjat sekä suljetut ja avonaiset talletukset hoitaa pääkonttorissa rahoitusosaston päällikkö ja haarakonttoreissa konttorin johtaja. Ne säilytetään tulenkestävissä, kahdella erilaisella lukolla lukituissa holveissa, joiden toista avainta pitää hallussaan pääkonttorissa johtokunnan määräämä toimenhaltija ja toista edellä mainitun osaston päällikkö, toimistopäällikkö tai kamreeri sekä haarakonttoreissa toista avainta konttorin johtaja tai johtokunnan määräämä toimenhaltija ja toista kassanhoitaja.

Tarkempia määräyksiä antaa tarvittaessa johtokunta.

Helsingissä 4 päivänä helmikuuta 1986

Eduskunnan pankkivaltuusmiesten puolesta


Matti Jaatinen puheenjohtaja


Erkki Liikanen varapuheenjohtaja


Matti Maijala pankkivaltuusmies


Eino Helenius pankkivaltuusmiesten sihteeri

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.