207/1984

Annettu Helsingissä 24 päivänä helmikuuta 1984

Asetus ortodoksisesta kirkkokunnasta annetun asetuksen 32 ja 140 §:n muuttamisesta

Opetusministeriön toimialaan kuuluvia asioita käsittelemään määrätyn ministerin esittelystä muutetaan ortodoksisesta kirkkokunnasta 6 päivänä maaliskuuta 1970 annetun asetuksen (179/70) 32 § ja 140 §:n 2 momentti näin kuuluviksi:

32§

Jos kirkkoherra tai luostariseurakunnan johtaja on esteellinen antamaan kirkonkirjoista todistuksen tai muun asiakirjan, on hänen allekirjoitettava tämä asiakirja, minkä jälkeen esteettömän henkilön on todistettava se yhtäpitäväksi sen aineiston kanssa, jonka perusteella asiakirja annetaan.

Seurakuntaan virkasuhteessa olevalla papilla,diakonilla ja kanttorilla on myös oikeus kirkkoherran suostumuksella antaa todistus kirkonkirjoista.

140§

Tarkastuksessa esitetään piispan tai hänenmääräämänsä henkilön tarkastettavaksi kirkonkirjat ja kaikki niihin kuuluvat luettelot, ellei asia kuulu väestökirjahallinnon viranomaisille, niin myös kirkon ja seurakunnan sekä kirkollisia tarkoituksia varten määrättyjen erityisten rahastojen tilit samoin kuin seurakunnanneuvoston ja seurakunnanvaltuuston kokouksien sekä seurakunnankokousten pöytäkirjat.Tämä asetus tule voimaan 1 päivänä maaliskuuta 1984.

Helsingissä 24 päivänä helmikuuta 1984

Tasavallan Presidentti
Mauno Koivisto

Ministeri
Gustav Björkstrand

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.