311/1983

Annettu Helsingissä 25. päivänä maaliskuuta 1983

Asetus valtiopäivien avajaisten ja päättäjäisten juhlamenoista annetun asetuksen muuttamisesta

Pääministerin esittelystä muutetaan valtiopäivien avajaisten ja päättäjäisten juhlamenoista 21 päivänä tammikuuta 1977 annetun asetuksen (90/77) nimike, 1 ja 3 §, 4 §:n 1 momentti, 8 §, 9 §:n 1 momentti ja 10 § näin kuuluviksi:

Asetus

Valtiopäivien juhlamenoista

Valtiopäivien juhlamenoissa toimii juhlamenojenohjaajana ulkoasiainministeriön protokollaosaston osastopäällikkö.

Juhlamenojenohjaaja ilmoittaa eduskunnalle, milloin tasavallan presidentti eduskunnan istuntosalissa julistaa säännönmukaisen vaalikauden toimineen eduskunnan työn päättyneeksi. Juhlamenojenohjaaja kutsuu 2 §:n 1 momentissa mainitut henkilöt ennen sanottua tilaisuutta Helsingin tuomiokirkossa pidettävään valtiopäiväjumalanpalvelukseen.

Valtiopäivien avajaisiin ja vaalikauden päättäjäisiin sekä valtiopäiväjumalanpalvelukseen kutsutaan sen lisäksi, mitä 2 ja 3 §:ssä on säädetty, ulkovaltain diplomaattiset edustajat, korkeimman oikeuden ja korkeimman hallintooikeuden presidentit ja jäsenet, Helsingin yliopiston kansleri, puolustusvoimain komentaja ja pääesikunnan päällikkö, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikunnan kansleri, Vapaudenristin ritarikunnan kansleri, Helsingin hovioikeuden presidentti ja Uudenmaan läänin maaherra sekä muut tasavallan presidentin määräämät henkilöt.


Valtiopäivien avajaisissa ja vaalikauden päättäjäisissä pitää pöytäkirjaa eduskunnan pääsihteeri.

Valtiopäivien avajaisissa tasavallan presidentti tervehtii eduskuntaa ja julistaa valtiopäivät avatuiksi.


10§

Vaalikauden päättäjäisissä eduskunnan puhemies lausuu tasavallan presidentille eduskunnan tervehdyksen, minkä jälkeen tasavallan presidentti julistaa eduskunnan työn päättyneeksi siltä vaalikaudelta.


Tämä asetus tullee voimaa 7 päivänä huhtikuuta 1983.

Helsingissä 25. päivänä maaliskuuta 1983

Tasavallan presidentti
Mauno Koivisto

Pääministeri
Kalevi Sorsa

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.