715/1982

Annettu Helsingissä 17. päivänä syyskuuta 1982

Asetus korvauksen suorittamisesta toisesta pohjoismaasta Suomen tuomioistuimeen kutsutulle henkilölle annetun asetuksen muuttamisesta

Oikeusministerin esittelystä muutetaan korvauksen suorittamisesta toisesta pohjoismaasta Suomen tuomioistuimeen kutsutulle henkilölle 13 päivänä kesäkuuta 1975 annetun asetuksen (446/75) 3-5 § näin kuuluviksi:

Päivärahan määrä, joka lasketaan valtion varoista maksettavista todistelukustannuksista annetun asetuksen 5 §:ssä säädetyllä tavalla, on matkavuorokaudelta 100 markkaa, jos matka sen aikana kestää enintään 12 tuntia, ja 200 markkaa, jos matka sen aikana kestää yli 12 tuntia.

Majoittumiskorvaus määrätään valtion varoista maksettavista todistelukustannuksista annetun asetuksen 7 §:ssä säädetyllä tavalla.

Korvauksena taloudellisesta menetyksestä, joka lasketaan valtion varoista maksettavista todistelukustannuksista annetun asetuksen 8 §:ssä säädetyllä tavalla, suoritetaan enintään 120 markkaa vuorokaudelta.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä lokakuuta 1982.

Helsingissä 17. päivänä syyskuuta 1982

Tasavallan Presidentti
Mauno Koivisto

Ministeri
Esko Rekola

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.