1014/1976

Annettu Helsingissä 23. päivänä joulukuuta 1976

Laki Suomen Pankin ohjesäännön 6 §:n muuttamisesta

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan 21 päivänä joulukuuta 1925 annetun Suomen Pankin ohjesäännön 6 §:n 1 ja 4 momentti, sellaisina kuin ne ovat 30 päivänä joulukuuta 1965 annetussa laissa (744/65), näin kuuluviksi:

Pankin liikkeessä olevien setelien määrä saanousta enintään tuhatviisisataa miljoonaa markkaa suuremmaksi kuin pankin kultakassa japankin riidattomat saatavat sen ulkomaisiltaasiamiehiltä yhteensä. Riidattomiin saataviinluetaan myös ulkomailla maksettavat ulkomaanrahan määräiset vekselit, ulkomaisissa pörsseissä noteeratut ulkomaanrahan määräiset obligaatiot, ulkomaanrahan määräiset erääntyneetobligaatiot ja korkoliput sekä ulkomaanraha.


Jos asianhaarat välttämättä vaativat, voidaan1 momentissa mainittu enimmäismäärä pankkivaltuusmiesten esityksestä asetuksella korottaamääräajaksi enintään tuhanteenkahdeksaansataan miljoonaan markkaan.Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1977.

Helsingissä 23. päivänä joulukuuta 1976

Tasavallan Presidentti
Urho Kekkonen

Valtiovarainministeri
Esko Rekola

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.