18/1976

Annettu Helsingissä 9 päivänä tammikuuta 1976.

Laki Suomen Pankin ohjesäännön muuttamisesta.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan 21 päivänä joulukuuta 1925 annetun Suomen Pankin ohjesäännön 4 § ja 30 §:n 1 momentti, sellaisina kuin ne ovat 11 päivänä joulukuuta 1970 annetussa laissa (773/70), näin kuuluviksi:

4 §.

Pankin rahastot ovat:

kantarahasto, joka on saatettava tuhannenneljänsadan miljoonan markan suuruiseksi ja siinä määrässä pysytettävä; sekä

vararahasto, jota on kartutettava, niin kuin jäljempänä tässä ohjesäännössä säädetään, ja johon ei saa lukea pankin kiinteistöjen ja kaluston eikä pankin omistamien osakkeiden arvoa.

30 §.

Kunnes pankin kanta- ja vararahastot ovat yhteensä nousseet kahteentuhanteen neljäänsataan miljoonaan markkaan, on pankin vuosivoitosta ainakin puolet käytettävä vararahaston kartuttamiseen. Sen jälkeen on vähintään kolmannes vuosivoitosta siirrettävä vararahastoon. Sen osan voitosta, joka ei ole menevä pankin rahastojen kartuttamiseen, saattaa eduskunta määrätä yleisiin tarkoituksiin käytettäväksi.Tätä lakia sovelletaan ensi kerran pankin vuoden 1975 tilinpäätöstä laadittaessa ja vuosivoittoa käytettäessä.

Helsingissä 9 päivänä tammikuuta 1976.

Tasavallan Presidentti
Urho Kekkonen

Valtiovarainminisieri
Paul Paavela

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.