1003/1973

Annettu Helsingissä 29. päivänä joulukuuta 1973

Laki vakuutusoikeudesta annetun lain muuttamisesta

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan vakuutusoikeudesta 17 päivänä tammikuuta1958 annetun lain (14/58) 1 § ja 2 § 1 momentti näin kuuluvaksi:

Vakuutusoikeus on sen käsiteltäviksi määrättyjen sosiaaliturva-asiain tuomioistuin. Vakuutusoikeudessa on vakinaisia jaostoja ja siihen voidaan perustaa ylimääräisiä jaostoja.

Vakuutusoikeudessa on vakuutusylituomarisekä vanhempia ja nuorempia vakuutustuomareita. Vakuutusoikeudessa on lisäksi lääkärijäseniä ja, sen mukaan kuin erikseen säädetään,muita maallikkojäseniä sekä tarpeellinen määrämaallikkojäsenten varajäseniä. Vakuutusylituomarin ja vakuutustuomarien virat ovat peruspalkkaisia, ja heidän oikeudestaan pysyä virassaon voimassa, mitä tuomarinviran haltijoista onsäädetty.


Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1974.

Helsingissä 29. päivänä joulukuuta 1973

Tasavallan Presidentti
Urho Kekkonen

Sosiaali- ja terveysministeri
Seija Karkinen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.