863/1973

Annettu Helsingissä 30 päivänä marraskuuta 1973.

Laki Suomen Pankin ohjesäännön 6 §:n väliaikaisesta muuttamisesta.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan 21 päivänä joulukuuta 1925 annetun Suomen Pankin ohjesäännön 6 §:n 1 ja 4 momentti, sellaisina kuin ne ovat 30 päivänä joulukuuta 1965 annetussa laissa (744/65), näin kuuluviksi:

6 §.

Pankin liikkeessä olevien setelien määrä saa nousta enintään tuhatviisisataa miljoonaa markkaa suuremmaksi kuin pankin kultakassa ja pankin riidattomat saatavat sen ulkomaisilta asiamiehiltä yhteensä. Riidattomiin saataviin luetaan myös ulkomailla maksettavat ulkomaanrahan määräiset vekselit, ulkomaisissa pörsseissä noteeratut ulkomaanrahan määräiset obligaatiot, ulkomaanrahan määräiset erääntyneet obligaatiot ja korkoliput sekä ulkomaanraha.


Jos asianhaarat välttämättä vaativat, voidaan 1 momentissa mainittu enimmäismäärä pankkivaltuusmiesten esityksestä asetuksella korottaa määräajaksi enintään tuhanteenkahdeksaansataan miljoonaan markkaan.Tämä laki on voimassa vuoden 1974 loppuun, minkä Jälkeen Suomen Pankin ohjesäännön 6 §:n 1 ja 4 momentti tulevat voimaan sellaisina kuin ne olivat ennen tämän lain voimaan tuloa.

Helsingissä 30 päivänä marraskuuta 1973.

Tasavallan Presidentti
Urho Kekkonen

Valtiovarainministeri
Johannes Virolainen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.