616/1965

Annettu Helsingissä 30 päivänä marraskuuta 1965.

Maatalousministeriön päätös kotimaisen rukiin ja vehnän jauhatusvelvollisuuden täyttämisestä pääasiallisesti kauppajauhatusta harjoittavissa myllyissä.

Maatalousministeriö on kotimaisen viljan menekin edistämisestä 18 päivänä huhtikuuta 1958 annetun lain (168/58) 2 §:n 1 momentin nojalla päättänyt:

1 §

Myllyliikkeen, joka harjoittaa pääasiallisesti omistamansa viljan jauhatusta kauppaa varten ja käyttää jauhatukseen ulkomaista ruista tai vehnää, on toistaiseksi käytettävä jauhatukseen kotimaista ruista vähintään 70 prosenttia ja kotimaista vehnää vähintään 85 prosenttia kunakin tilityskautena jauhetun vastaavan viljalajin kokonaismäärästä.

2 §.

Myllyliikkeen, joka suorittaa sellaista vehnän jauhatusta, jossa valmistetean ulkomaisesta vehnästä maasta vietäviä vehnäjauhoja, on toistaiseksi käytettävä tällaiseen jauhatukseen kunakin tilityskautena vähintään 35 prosenttia kotimaista vehnää kotimaisen vehnän ja kotimaahan jäävän, ihmisravinnoksi tarkoitettua tuotemäärää vastaavan ulkomaisen vehnän yhteismäärästä.

3 §.

Mitä tässä päätöksessä on määrätty, ei koske keksijauhon valmistusta ulkomaisesta vehnästä, vientituotteisiin menevän jauhon valmistusta ulkomaisesta rukiista tai vehnästä eikä valtion viljavaraston rehuksi jauhettavaksi myymän ulkomaisen rukiin ja vehnän jauhatusta.

4 §.

Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä joulukuuta 1965 ja sillä kumotaan kotimaisen rukiin ja vehnän jauhatusvelvollisuuden täyttämisestä pääasiallisesti kauppajauhatusta harjoittavissa myllyissä 24 päivänä kesäkuuta 1965 annettu maatalousministeriön päätös (364/65).

Helsingissä 30 päivänä marraskuuta 1965.

Maatalousministeri
Mauno Jussila.

Apulaistoimistopäällikkö
Arvo Silvola.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.