269/1957

Annettu Naantalissa 17 päivänä heinäkuuta 1957

Asetus Suomen Leijonan ritarikunnan ohjesäännön muuttamisesta

Pääministerin esittelystä muutetaan Suomen Leijonan ritarikunnan perustamisesta 11 päivänä syyskuuta 1942 annetulla asetuksella (747/42) sanotulle ritarikunnalle vahvistetun ohjesäännön 5 §:n 2 momentti näin kuuluvaksi:

5 §

Ritarikuntaristi on kultakehykseen valettu valkoinen emaljiristi, jonka sekä korkeus että leveys on 54 mm. Keskustassa on kultainen leijona kultakehykseen valetulla punaemaljisella kohopyöriöllä. Ristiä kannetaan 110 mm levyisessä, oikean olan yli vasemmalle kupeelle kulkevassa tummanpunaisessa ritarikuntanauhassa, joka kuitenkin naisille on 56 mm levyinen. Hengelliseen säätyyn kuuluvat komentajat kantavat ristiä 110 mm levyisessä, kummankin olan yli kulkevassa ritarikuntanauhassa.


Naantalissa 17 päivänä heinäkuuta 1957

Tasavallan Presidentti
URHO KEKKONEN

Pääministeri
V. J. Sukselainen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.