465/1954

Annettu Helsingissä 17. päivänä joulukuuta 1954

Asetus asiakirjain lähettämisestä annetun asetuksen muuttamisesta

Oikeusministerin esittelystä muutetaan asiakirjain lähettämisestä 26 päivänä helmikuuta 1954 annetun asetuksen (75/54) 8 §:n 4 momentti näin kuuluvaksi:

Siltä, joka varattomuuden takia tai muutoin lain mukaan on oikeutettu saamaan pyytämänsä asiakirjan maksuitta, älköön 1 momentissa määrättyä postimaksua eikä lähetysmaksua perittäkö. Valtioneuvosto voi myös, milloin tärkeät virastoteknilliset syyt niin vaativat, valtiovarainministeriön esittelystä määrätä, että postimaksua ja lähetysmaksua tai jompaakumpaa näistä ei ole perittävä määrätynlaisista valtion virastojen ja viranomaisten lähetyksistä taikka joko kaikista tai joistakin valtion määrätyn viraston tai viranomaisen lähetyksistä.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1955.

Helsingissä 17. päivänä joulukuuta 1954

Tasavallan Presidentti
J. K. Paasikivi

Oikeusministeri
W. Henriksson

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.