128./1954

Annettu Helsingissä 19 päivänä maaliskuuta 1954.

Laki konkurssisäännön 19 §: n muuttamisesta.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan 9 päivänä marraskuuta 1868 annetuii konkurssisäännön 19 § näin kuuluvaksi:

19 §.

Kun velallisen kuulustelu on toimitettu, päättäköön oikeus, vaikkei velallinen vielä olisi täyttänytkään valantekovelvollisuuttaan, julkisella haasteella kutsua kaikki velkojat määrättynä päivänä vähintään kahden ja enintään neljän tai, milloin erityiset asianhaarat välttämättömästi vaativat p itempää aikaa, viimeistään kuuden kuukauden perästä, ennen kello kahtatoista, tulemaan oikeuteen saapuville ja saatavansa niin ilmoittamaan ja valvomaan, kuin jäljempänä säädetään, uhalla että muuten menettävät oikeutensa saada maksun luovutetuista varoista. Oikeuden toimesta on tämä haaste, jossa on mainittava konkurssin alkamispäivä, pantava heti oikeuden ovelle ja julkaistava kolme kertaa virallisessa lehdessä, kolmannen kerran viimeistään kuukautta ennen paikalletulopäivaa.


Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä toukokuuta 1954. Jos julkisen haasteen antamisesta on sitä ennen tehty päätös, on aikaisempaa lakia sovellettava.

Helsingissä 19 päivänä maaliskuuta 1954.

Tasavallan Presidentti
J. K. PAASIKIVI.

Oikeusministeri
Reino Kuuskoski.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.