51/1951

Annettu Helsingissä 14 päivänä kesäkuuta 1951.

Laki maakaaren 1 luvun 3 §:n muuttamisesta.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan maakaaren 1 luvun 3 §, sellaisena kuin se on 9 päivänä kesäkuuta 1933 annetussa laissa (198/33), näin kuuluvaksi:

3 §.

Julkisia kaupanvahvistajia ovat:

a) virkansa puolesta henkikirjoittaja nimismies, apulaisnimismies, julkinen notaari, kaupungin vouti, kaupunginviskaali, vakinainen ja ylimääräinen maanmittausinsinööri sekä ulkomailla Suomen lähetystön virkamies ja Suomen konsuli, riippumatta siitä, missä kiinteistö sijaitsee; ja

b) erityiset oikeuden määräämät virkamiehen vastuunalaisuudella toimivat julkiset kaupanvahvistajat, joiden toimivalta käsittää oikeuden tuomiopiirissä olevat kiinteistöt.

Julkisiksi kaupanvahvistajiksi oikeus määrätköön tarpeellisen luvun tuomiopiirissä asuvia rehellisiksi tunnettuja ja siihen tehtävään pystyviä henkilöitä, jotka suostuvat ottamaan tehtävän vastaan. Oikeus voi peruuttaa määräyksen, milloin katsoo siihen olevan syytä; älköönkä oikeuden sitä koskevaan päätökseen muutosta haettako.


Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä heinäkuuta 1951.

Helsingissä 14 päivänä kesäkuuta 1951.

Tasavallan Presidentti
J. K. Paasikivi.

Oikeusministeri
Teuvo Aura.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.