941/1946

Annettu Helsingissä 30 päivänä joulukuuta 1946.

Valtioneuvoston päätös työaikalain voimaantulon lykkäämisestä eräillä aloilla.

Valtioneuvosto on 2 päivänä elokuuta 1946 annetun työaikalain (604/46) 26 §:n nojalla sosialiministeriön esittelystä päättänyt, että sanotun lain voimaantulo on lykkäytyvä seuraavasti:

vuoden 1947 maaliskuun loppuun:

rautatie-, posti- ja lennätin-, poliisi- ja vankeinhoitolaitoksissa, mikäli koskee työaikalain 6 §:ssä tarkoitettuja töitä; sekä

hoitolaitoksissa sairaanhoitajattarien osalta;

vuoden 1947 loppuun:

pikkulastenkodeissa, joissa hoidettavien lasten ylin ikä on 2 vuotta ja joissa hoitopaikkoja on enintään kaksikymmentä;

lasten- ja yksityisissä vanhainkodeissa, joissa hoitopaikkoja on enintään kaksikymmentä; sekä

sellaisissa yksityisissä huoltolaitoksissa, joissa työntekijät suorittavat työnsä pääasiallisesti korvauksetta tai saamatta sellaisesta työstä suoritettavaa käypää palkkaa, kuitenkin vain näiden työntekijäin osalta.

Työaikalain voimaantulon lykkäytymisen johdosta on kahdeksan tunnin työajasta 27 päivänä marraskuuta 1917 annettu laki (103/17), mikäli ei poikkeusta myönnetä, edelleen voimassa niihin edellä mainittuihin liikkeisiin ja laitoksiin nähden, jotka ovat sen alaisia.

Helsingissä 30 päivänä joulukuuta 1946.

Sosiaaliministeri
Matti Janhunen.

Hallitusneuvos
A. Vehilä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.