258./1944

Annettu Helsingissä 21 päivänä huhtikuuta 1944.

Laki Suomen hallitusmuodon 54 §:n väliaikaisesta muuttamisesta.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti, joka on tehty valtiopäiväjärjestyksen 67 §:ssä määrätyllä tavalla, muutetaan Suomen hallitusmuodon 54 § väliaikaisesti näin kuuluvaksi:

54 §.

Korkeimmassa oikeudessa on presidentti ja tarpeellinen määrä oikeusneuvoksia.

Ne oikeushallintoasiat, jotka erityisten säännösten mukaan kuuluvat korkeimman oikeuden käsiteltäviin, valmistellaan siinä valtioneuvoston ministeriössä, johon oikeushallintoa koskevat asiat on luettu. Tämän ministeriön päällikkö on oleva mukana korkeimmassa oikeudessa niitä käsittelemässä. Milloin ministeriön päällikkö on ilmoittanut estyneensä saapumasta korkeimpaan oikeuteen, voidaan asia kuitenkin hänen poissaolostaan huolimatta ja hänen ottamattaan osaa asian ratkaisuun käsitellä, jos hän on tehnyt asiasta korkeimmalle oikeudelle esityksen tai antanut siitä lausuntonsa.

Korkein oikeus on tuomionvoipa viisijäsenisenä, jollei eräänlaisten asiain ratkaisemista varten. ole laissa erikseen säädetty suurempaa tai pienempää jäsenmäärää.


Tämä laki on voimassa vuoden 1945 loppuun.

Helsingissä 21 päivänä huhtikuuta 1944.

Tasavallan Presidentti
RISTO RYTI.

Oikeusministeri
Oskari Lehtonen.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.