58./1936

Annettu Helsingissä 17 päivänä tammikuuta 1936.

Laki rikoslain voimaanpanemisesta annetun asetuksen 31 §:n muuttamisesta.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan rikoslain voimaanpanemisesta 19 päivänä joulukuuta 1889 annetun asetuksen 31 § näin kuuluvaksi:

31 §.

Jos rikoksesta vangittu tuomitaan vapaaksi, päästäköön oikeus hänet irti, ellei hän muusta syystä ole edelleen vangittuna pidettävä.

Jos alioikeudessa on erittäin raskauttavia seikkoja ilmaantunut rikoksesta vangittua vastaan, määrätköön alioikeus, vaikkei ole voinut tuomita häntä rikokseen syypääksi, että hän on vankilaan jääpä, siksi kun alioikeuden tuomio on saanut laillisen voiman taikka hovioikeus on toisin määrännyt.

Jos rikoksesta vangitun henkilön, joka rikoslain 8 luvun 3 §:n nojalla tuomitaan vapaaksi, havaitaan voivan tuottaa ilmeistä vaaraa yleiselle järjestykselle, turvallisuudelle tai siveellisyydelle eikä häntä ole mielisairaalassa hoidettava, määrätköön oikeus samalla, että hän on poliisiviranomaisen toimesta lähetettävä kotipaikkakuntaansa tai, ellei siitä ole riittävää selvitystä, viimeiseen oleskelukuntaansa asianmukaista hoitoa ja valvontaa varten.


Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1937.

Helsingissä 17 päivänä tammikuuta 1936.

Tasavallan Presidentti
P. E. SVINHUFVUD.

Sosialiministeri
Bruno Sarlin.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.