63./1935

Annettu Helsingissä 31 päivänä tammikuuta 1935.

Laki ulosottolain voimaanpanemisesta annetun asetuksen muuttamisesta.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan ulosottolain voimaanpanemisesta ja siitä, mitä sen johdosta on vaarinotettava, 3 päivänä joulukuuta 1895 annetun asetuksen 29 § näin kuuluvaksi:

29 §.

Kun velallinen, jonka omaisuutta on ulosmitattavaksi haettu, velkojainsa haitaksi on sitä luovuttanut, mennyt sitoumukseen tahi suosinut yksityistä velkojaa semmoisissa oloissa, että, jos konkurssia ulosmittauksen sijaan olisi haettu, takaisinsaanti konkurssipesään olisi ollut luvallinen, olkoon se velkoja, joka on ulosmittausta pyytänyt, takaisinsaantiin oikeutettu; haastattakoon kuitenkin sen, jota vastaan tällainen kanne on ajettava, kuudessakymmenessä päivässä siitä, kuin velkoja ulosmittauksen toimeenpanosta sai tiedon taikka, joi kysymys on kiinteästä omaisuudesta, johon lainhuudatusta silloin ei ollut haettu, tahi osituksesta, josta osituskirjaa ei ollut annettu oikeuteen, siitä päivästä, jolloin lainhuudatusta haetaan tai osituskirja oikeuteen annetaan.


Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä heinäkuuta 1935. Kuitenkin on 29 §:ää sen entisessä muodossa sovellettava, jos ulosmittausta on pyydetty ennen uuden lain voimaantulemista.

Helsingissä 31 päivänä tammikuuta 1935.

Tasavallan Presidentti
P. E. SVINHUFVUD.

Oikeusministeri
Eric J Serlachius.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.