288/1931

Annettu Helsingissä 30 päivänä lokakuuta 1931.

Laki Suomen Pankin ohjesäännön 7 ja 8 §:n muuttamisesta.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan täten 21 päivänä joulukuuta 1925 annetun Suomen Pankin ohjesäännön 7 ja 8 § näin kuuluviksi:

7 §.

Kultakassana pidetään pankin rahaksi lyöty ja lyömätön täällä oleva sekä muualla pankin lukuun talletettuna tahi matkalla oleva kulta.

8 §.

Pankki on velvollinen vaadittaessa lunastamaan setelinsä:

Suomen kultarahalla,

kultaharkoilla tai

ulkomaan kultarahassa maksettaviksi asetetuilla, näytettäessä lunastettavilla shekeillä päivän kurssin mukaan, joka ei saa ylittää rahavastineisuutta enemmällä kuin yhdellä sadalta.

Pankin harkinnasta riippuu, mitä 1 momentissa mainituista lunastamistavoista kulloinkin käytetään.

Jos sodan tai kansainvälisen rahallisen pulan johdosta käy välttämättömäksi, voidaan pankki, sittenkun pankkivaltuusmiehet johtokunnan aloitteesta ovat tehneet siitä esityksen, asetuksella määrä ajaksi oikeuttaa poikkeamaan tämän pykälän 1 momentin säännöksistä. Sellainen asetus on kuitenkin kumottava, jos eduskunta niin päättää.

Helsingissä 30 päivänä lokakuuta 1931.

Tasavallan Presidentti
P. E. SVINHUFVUD.

Valtiovarainministeri
Kyösti Järvinen.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.