230./1923

Annettu Helsingissä, 22 päivänä kesäkuuta 1923.

Asetus holhouksien vaarinpidosta 19 päivänä elokuuta 1898 annetun julistuksen muuttamisesta.

Oikeusministerin esittelystä säädetään täten, että 1 § 19 päivänä elokuuta 1898 annetussa julistuksessa, joka sisältää erityisiä määräyksiä holhouksien vaarinpidosta, muutetaan näin kuuluvaksi:

1 §.

Alioikeudessa on pidettävä holhouskirjaa vahvistetun kaavan mukaan. Jos saman oikeuden tuomiopiirissä on useampia holhouslautakuntia, on jokaisesta holhouslautakunta-alueesta pidettävä eri kirjaa.

Holhouskirjaksi sekä 8 §:ssä mainituiksi sen jäljennöksiksi käytetään viralliselle paperille n:o 2 painettuja, poikkiviivallisia, 22.5 X 36 sentimetrin kokoisia lomakkeita, joita oikeudelle pyynnöstä maksuttomasti toimittaa valtioneuvoston julkaisuvarasto. Kuitenkin voidaan käyttää tähänastisia isompaa kokoa olevia lomakkeita niin kauan kuin painosta riittää.

Tätä kaikki asianomaiset noudattakoot.

Helsingissä, 22 päivänä kesäkuuta 1923.

Tasavallan Presidentti
K. J. Ståhlberg.

Oikeusministeri
Otto Åkesson.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.