126/1917

Annettu Helsingissä, 29 päivänä joulukuuta 1917.

Suomen Senaatin päätös, joka koskee Suomen Valtionrautateitten tariffien korottamista.

Suomen Senaatti on, Senaatille kuuluvan vallan nojalla, Kulkulaitosten ja yleisten töiden toimituskunnan esittelyssä, korottanut nykyiset matkustaja- sekä tavarain kuljetusmaksut Suomen Valtionrautateillä 50 prosentilla, kuitenkin niin että III luokan piletin hinta varsinaisissa paikallisjunissa korotetaan ainoastaan 25 prosentilla.

Sitäpaitsi on Senaatti määrännyt että asemamaksuna on kannettava rahti- ja pikatavarasta 10 penniä kustakin lähetyksen alkavasta 100-luvusta kilogrammaa.

Tämä päätös astuu voimaan Suomessa sekä liikenteessä Suomesta Pietarin—Valkeasaaren radan varrella oleville asemille ja päinvastoin sekä tavaraliikenteessä Pietarin—Valkeasaaren rataosalla kuin myöskin kumpaankin suuntaan maitse käyvässä yhdysliikenteessä Suomen kanssa tammikuun 1 päivästä 1913.

Tätä kaikki asianomaiset noudattakoot.

Helsingissä, 29 päivänä joulukuuta 1917.

Kulkulaitosten ja yleisten töiden toimituskunnan Päällikkö Jalmar Gastrén. Richard Lindberg.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.