124/1917

Annettu Helsingissä, 13 päivänä joulukuuta 1917.

Suomen Senaatin päätös niiden henkilöluettelojen kaavakkeista, jotka henkikirjoittajain tulee kunnallisten vaaliluettelojen tekemistä varten toimittaa.

Marraskuun 27 päivänä 1917 annetun kunnallisen vaalilain 4 §:n mukaisesti on Suomen Senaatti tänään vahvistanut oheenliitetyt kaavakkeet niitä henkilöluetteloja varten, jotka asianomaisen henkikirjoittajan tulee mainitun lainkohdan mukaan kunnallisille vaalilautakunnille toimittaa, ynnä näiden luettelojen aakkosellisia rekisterejä varten. Kaavakkeet hankkii henkikirjoittaja.

Kunta, jossa mainittuja aakkosellisia rekisterejä ei katsota tarvittavan, ei ole velvollinen sellaisia lunastamaan, jos asiasta hyvissä ajoin henki - kirjoittajalle ilmoitetaan.

Sen maksun määrä, joka on puheenalaisista luetteloista ja rekistereistä henkikirjoittajalle suoritettava, tulee vastedes vahvistettavaksi.

Helsingissä, 13 päivänä joulukuuta 1917.

Sisäasiaintoimituskunnan Apulaispäällikkö, Senaattori Alexander Frey. Karl Modeen.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.