119/1917

Annettu Helsingissä, 31 päivänä joulukuuta 1917.

Laki, sisältävä selityksen asetukseen 12 päivältä maaliskuuta 1909 samana päivänä annetun, torpan, lampuotitilan ja mäkitupa-alueen vuokrausta koskevan asetuksen soveltamisesta aikaisemmin syntyneisiin vuokrasuhteisiin.

Selittäen asetusta 12 päivältä maaliskuuta 1909 samana päivänä annetun, torpan, lampuotitilan ja mäkitupa-alueen vuokrausta koskevan asetuksen soveltamisesta aikaisemmin syntyneisiin vuokrasuhteisiin, säädetään Suomen Eduskunnan päätöksen mukaisesti, joka on tehty 20 päivänä heinäkuuta 1906 annetun Valtiopäiväjärjestyksen 60 §:n säätämässä järjestyksessä, seuraavaa:

Vuokrasopimus, joka on torpasta, lampuotitilasta tai mäkitupa-alueesta tehty elinkaudeksi ennen maaliskuun 12 päivänä 1909 tällaisen alueen vuokrauksesta annetun asetuksen voimaanastumista, on luettava niihin vuokrasopimuksiin, joita sanotun asetuksen soveltamisesta aikaisemmin syntyneisiin vuokrasuhteisiin samana päivänä annetun asetuksen 1 §:n säännökset tarkoittavat.

Jos vuokramies, jolla on edellä mainitun laatuinen kirjallinen vuokrasopimus, on kuollut tai kuolee sanottujen asetuksien voimaanastumispäivän jälkeen, mutta ennen kuin kolmetoista vuotta siitä on kulunut, niin hänen elinkautinen vuokrasopimuksensa on katsottava pitennetyksi hänen kuolemansa jälkeisestä maaliskuun 14 päivästä lukien mainitun pykälän 1 momentissa säädetyillä vuosilla, ikäänkuin määräaikainen vuokrasopimus olisi silloin päättynyt.

Jos vuokramies edellä mainituissa tapauksissa jättää kuoltuaan jälkeensä lesken, joka on vuokrasuhteen jatkamiseen oikeutettu, on se, mitä edellä on vuokrasuhteen jatkamisesta sanottu, voimassa myös sen jälkeen kun leski on kuollut tai mennyt uusiin naimisiin.

Tätä kaikki asianomaiset noudattakoot.

Helsingissä, 31 päivänä joulukuuta 1917.

Suomen Senaatti: JALMAR CASTRÉN. ONNI TALAS. HEIKKI RENVALL. ALEXANDER FREY. E. Y. PEHKONEN. O. W. LOUHIVUORI. A. Pulkkinen.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.