116/1917

Annettu Helsingissä, 7 päivänä joulukuuta 1917.

Asetus Aleksanterin-Yliopiston palvelusmiesten palkkaeduista.

Suomen Senaatti on, Aleksanterin-Yliopiston Kanslerinviraston esityksen johdosta, Kirkollis- ja opetustoimituskunnan esittelyssä, kumoamalla 25 päivänä maaliskuuta 1910 Aleksanterin-Yliopiston puutarhurin ja erinäisten palvelusmiesten palkkaeduista annetun asetuksen, hyväksynyt ja vahvistanut seuraavan asetuksen Aleksanterin-Yliopiston palvelusmiesten palkkaeduista:

1 §.

Vuosipalkkausta saavat Yliopiston kasvitieteellisen puutarhan puutarhuri 3,500 ja alipuutarhuri 2,200 markkaa, ylivahtimestari, mekaanikot ja preparaattorit 2,400 markkaa, vahtimestarit ja pedellit 2,000 markkaa sekä kurssorit 1,700 markkaa kuin myöskin kukin heistä vapaan asunnon ja lämmön. Puutarhurin palkkauksesta on 2,500 markkaa sekä muiden palvelusmiesten palkkauksesta 1,200 markkaa palkkaa ja loput palkkiota.

Ellei asuntoa ja lämpöä voida yllämainituille palvelusmiehille, puutarhuria lukuunottamatta, antaa, saa kukin näiden etujen asemesta vuokrarahoina 600 markkaa vuodessa.

2 §.

Yllämainitut palvelusmiehet saavat nuhteettomasta palveluksesta lisäpalkkiota: puutarhuri 5 ja 10 vuoden palveluksesta tässä toimessa 400 markkaa sekä muut 5, 10 ja, 15 vuoden palveluksesta 120 markkaa vuodessa kerrallaan.

3 §.

Yliopiston lämmittäjät saavat palkkiota 1,500 markkaa vuodessa sekä lisäpalkkiota 5, 10 ja 15 vuoden nuhteettomasta palveluksesta 100 markkaa vuodessa kerrallaan.

4 §.

Nykyiset palvelusmiehet saavat ylläolevien säännösten mukaista lisäpalkkiota varten lukea hyväksensä ajan, jonka he ovat Yliopiston palvelusmiehinä samassa tai samanveroisessa toimessa palvelleet ennen tämän asetuksen astumista voimaan.

5 §.

Tätä asetusta sovelletaan lukien 1 päivästä syyskuuta 1917.

Tätä kaikki asianomaiset noudattakoot.

Helsingissä, 7 päivänä joulukuuta 1917.

Suomen Senaatti: P. E. SVINHUFVUD. E. N. SETÄLÄ. KYÖSTI KALLIO. ONNI TALAS. ARTHUR CASTREN. HEIKKI RENVALL. JUHANI ARAJÄRVI. ALEXANDER FREY. E. Y. PEHKONEN. O. W. LOUHIVUORI. Hjalmar Kahelin.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.