113/1917

Annettu Helsingissä, joulukuun 21 päivänä 1917.

Suomen Senaatin päätös sokerin takavarikoimisesta.

Eräänlaisen omaisuuden käytöstä sodan aiheuttamissa poikkeuksellisissa oloissa 2 päivänä kesäkuuta 1917 annetun lain nojalla on Senaatti määrännyt:

1 §.

Kaikki vuonna 1917 joulukuun 22 päivänä maassa olevat sokerin kauppavarastot ovat takavarikossa.

2 §.

Takavarikoidun sokerin haltija, joka on velvollinen pitämään huolta tavaran säilyttämisestä, on oikeutettu käyttämään siitä ainoastaan mitä hän tarvitsee itseään tai niitä varten, jotka häneltä saavat elatuksen.

3 §.

Takavarikoidun sokerin myynti on ilman Elintarvehallituksen lupaa toistaiseksi kielletty paitsi mikäli myynti tapahtuu asianomaisen kunnan toimeenpanemaa korttijärjestelmää tai muita määräyksiä, noudattamalla.

4 §.

Takavarikoidun sokerin vastaisesta käyttämisestä annetaan myöhemmin tarkempia määräyksiä.

5 §.

Joka rikkoo tämän päätöksen määräyksiä, rangaistaan eräänlaisen omaisuuden käytöstä sodan aiheuttamissa poikkeuksellisissa oloissa 2 päivänä kesäkuuta 1917 annetun lain 15 §:n mukaan.

Helsingissä, 21 päivänä joulukuuta 1917.

Maataloustoimituskunnan Päällikkö Senaattori Kyösti Kallio. Walter Andersin.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.