111/1917

Annettu Helsingissä, 6 päivänä joulukuuta 1917.

Asetus Suomen Senaatin Talousosaston kanslian, Talousosaston toimituskuntien ja Prokuraattorintoimituskunnan ekspeditöörintointen muodostamisesta vakinaisiksi viroiksi.

Suomen Senaatti on. Talousosaston kanslian esittelyssä, 6 päivänä joulukuuta 1917 hyväksynyt ja vahvistanut seuraavan asetuksen:

1 §.

Senaatin Talousosaston kanslian, Talousosaston toimituskuntien sekä Prokuraattorintoimituskunnan ekspeditöörintoimet ovat muodostettavat vakinaisiksi viroiksi, joiden haltiat saavat palikkaa 3,000 markkaa ja palkkiota 2,000 markkaa vuodessa sekä palkkionkorotusta 5 ja 10 vuoden nuhteettomasta palveluksesta samassa ekspeditöörinvirassa, 500 markkaa kummallakin kerralla.

2 §.

Ekspeditöörit ovat luettavat voimassa olevan arvojärjestyksen yhdenteentoista luokkaan.

3 §.

Kelpoisuusehtona ekspeditöörinvirkaan pääsemiselle vaaditaan suoritettu alempi hallintotutkinto.

4 §.

Ekspeditöörit, ovat osalliset Siviili viraston leskien- ja orpoinkassaan.

5 §.

Kun ekspeditöörinvirka ensi kerran vakinaisesti täytetään, on Senaatti oikeutettu, virkaa haettavaksi julistamatta, siihen nimittämään henkilön, joka vähintään kolme vuotta yhtäjaksoisesti on hoitanut vastaavaa tointa samassa toimituskunnassa.

Tätä kaikki asianomaiset noudattakoot.

Helsingissä, 6 päivänä joulukuuta 1917.

Suomen Senaatti: P. E. SVINHUFVUD. E. N. SETÄLÄ. KYÖSTI KALLIO. ONNI TALAS. ARTHUR CASTRÉN. E. Y. PEHKONEN. A. E. Rautavaara.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.