110/1917

Annettu Helsingissä, 10 päivänä joulukuuta 1917.

Asetus suoranaista valtioapua nauttivien maatalousseurain ja -oppilaitosten virkailijain oikeudesta virkavuosien laskemiseen.

Suomen Senaatti on, Maataloustoimituskunnan esittelyssä, hyväksynyt ja vahvistanut seuraavan asetuksen:

1 §.

Henkilö, joka 7 päivänä elokuuta 1906 tiedon näytteistä pätevyyden osoittamiseksi opettajatoimiin ja muihin valtion virkoihin maanviljelyksen alalla annetun asetuksen sekä Suomen Senaatin 26 päivänä marraskuuta 1910 tekemän, sanottua asetusta täydentävän päätöksen mukaan on pätevä valtion virkoihin maatalouden alalla, ja jonka päätoimena on virka tahi toimi valtionsuoranaista avustusta nauttivassa sekä hallitusviranomaisten valvonnan alaisessa maatalousoppilaitoksessa, -seurassa tai -yhdistyksessä taikka niiden liittymissä, on oikeutettu: siirtyessään valtionvirkaan viranhakuun ja palkkionkorotuksen saantiin nähden lukemaan hyväkseen mainitunlaisissa toimissa tätä ennen palvelemastaan ajasta enintään kymmenen vuotta; sekä ehdolla, että hän on valtion palveluksessa ollut vähintään viisi vuotta, tällaiseen virkaan siirryttyään, eläkkeen saantiin nähden enintään viisitoista vuotta.

2 §.

Vakinaiseen valtion virkaan maatalouden alalla siirtynyt virkailija, joka tahtoo tulla osalliseksi 1 §:ssä mainituista oikeuksista, jättäköön hakemuksensa siitä Maantaloushallitukselle, joka oman lausuntonsa kera toimittaa sen Senaatin ratkaistavaksi.

Tätä kaikki asianomaiset noudattakoot.

Helsingissä, 10 päivänä joulukuuta 1917

Suomen Senaatti: P. E. SVINHUFVUD. E. N. SETÄLÄ. KYÖSTI KALLIO. ONNI TALAS. ARTHUR CASTRÉN. HEIKKI RENVALL. JUHANI AR AJÄRVI. ALEXANDER FREY. E. Y. PEHKONEN. O. W. LOUHIVUORI. Hannes Aejmelaeus.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.