109/1917

Annettu Helsingissä, marraskuun 7 päivänä 1917.

Asetus, joka koskee Suomen valtionrautateiden Eläkelaitoksen tammikuun 21 päivänä 1897 vahvistetun ohjesäännön 43 §:n muuttamista.

Suomen Senaatti on, Kulkulaitostoimituskunnan esittelyssä, päättänyt muuttaa Suonien valtionrautateiden Eläkelaitoksen tammikuun 21 päivänä 1897 vahvistetun ohjesäännön 43 §:n näin kuuluvaksi:

43 §.

Lainoja Eläkelaitoksesta myönnetään kiinnitystä vastaan myöskin velalla rasittamattomiin taloihin ja tontteihin kaupungeissa, jos talot toimitetun arvioimisen perusteella ovat joko ainaiseksi tahi vissiksi, määrätyksi ajaksi palovakuutetut jossakin kotimaisessa palovakuutusyhtiössä tai yhdistyksessä, jolla on oikeus yleisesti maassa harjoittaa palovakuutusliikettä.

Semmoiset lainat eivät kuitenkaan saa olla suurempia kuin kivirakennuksiin nähden 75 % ja puurakennuksiin nähden 50 % pantatun omaisuuden palovakuutusarvosta tai, missä palovakuutussumma ei läheskään vastaa kiinteistön todellista arvoa, 60 % siitä arvosta, joka erityisesti toimitetussa ja Johtokunnan tarkastamassa arvioimisessa on kiinteistölle pantu.

Tätä kaikki asianomaiset noudattakoot.

Helsingissä, marraskuun 7 päivänä 1917.

Suomen Senaatti: E. N. SETÄLÄ. LEO EHRNROOTH. ANTTI TULENHEIMO. RUDOLF HOLSTI. KYÖSTI KALLIO. Richard Lindberg.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.