106/1917

Annettu Pietarissa marraskuun 2 (lokakuun 20 päivänä) 1917.

Asetus yksityismetsien ylitarkastajanviran perustamisesta Metsähallitukseen.

Väliaikainen Hallitus on, Suomen Senaatin esityksestä, Pietarissa lokakuu 20 (marraskuu 2) 1917, vahvistanut seuraa van asetuksen:

1 §.

Valmistamaan ja käsittelemään niitä asioita, jotka kuuluvat toimenpiteistä metsänhävittämisen ehkäisemiseksi tänä päivänä annetun Asetuksen alaan, perustetaan Metsähallitukseen vakinaisella palkkauskannalla oleva yksityismetsien ylitarkastajan virka.

Ylitarkastajan tehtäväksi voidaan antaa myös muiden yksityismetsätaloutta koskevien kysymysten valmistelu ja käsittely.

2 §.

Yksityismetsien ylitarkastajan tulee olla sellaisen metsänhoitotutkinnon suorittanut, joka vaaditaan valtion metsänhoitajan viran saamista varten, tietopuolisesti taitava sekä käytännölliseen metsänhoitoon ja yksityismetsätalouteen perehtynyt.

3 §.

Ylitarkastaja saa palkkaa 7,000 markkaa ja palkkiota 3,000 markkaa vuodessa sekä palkkionkorotusta 750 markkaa 5 ja 10 vuoden palveluksesta kummallakin kerralla.

4 §.

Virka-arvo on ylitarkastajalla arvojärjestyksen 7 luokassa. Korvausta virka-asioissa tekemistään matkoista saa ylitarkastaja matkustussäännön 5 luokan mukaan.

5 §.

Virasta erotessaan on ylitarkastaja oikeutettu eläkkeeseen samojen perusteiden mukaan kuin hoitoalueiden metsänhoitajat.

Ylitarkastaja on osallinen Siviili viraston leski- ja orpokassassa.

Ministeri Valtiosihteeri Carl Enckell.Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.