103/1917

Annettu Helsingissä, 8 päivänä marraskuuta 1917.

Suomen Senaatin päätös, joka koskee eräiden tilojen siirtämistä Joroisten, Juvan ja Mikkelin pitäjistä Virtasalmen pitäjään.

Suomen Senaatti on, Senaatille kuuluvan vallan nojalla, Oikeustoimituskunnan esittelyssä, määrännyt, että seuraavat Virtasalmen pitäjään kunnallisessa ja kirkollisessa suhteessa kuuluvat tilat ovat hallinnollisessa suhteessa siirrettävät Pieksämäen pitäjän eteläpiirikunnan, Haukivuoren ja Virtasalmen pitäjien yhteiseen nimismiehenpiiriin, kameraalisessa suhteessa Virtasalmen kuntaan ja oikeushoidon puolesta Pieksämäen, Virtasalmen ja Jäppilän pitäjien käräjäkuntaan Rautalammin tuomiokuntaa, nimittäin:

Joroisten pitäjästä: Pohjoismäen kylän tilat; Raitasten kylään kuuluvasta Pihlajantaipale nimisestä tilasta Nro 38 lohkotut, rekisterinumeroilla 382 ja 387 merkityt tilat.

Juvan pitäjästä: Narilan kylään kuuluva Leinolan niminen tila Nro 3.

Mikkelin pitäjästä: Vehmaisten kylässä sijaitsevasta Huisko nimisestä tilasta Nro 21 lohkottu, rekisterinumerolla 211 varustettu Savonlahti niminen tila.

Edellämainittujen tilain siirto on hallinnollisessa ja kameraalisessa suhteessa sekä oikeushoidon puolesta astuva voimaan 1 päivänä tammikuuta 1918, siten kumminkin, että Mikkelin tuomiokunnan tuomari, niin kauan kuin hän pysyy nykyisessä virassaan, saa kantaa käräjäkapat kysymyksessä olevasta Mikkelin pitäjässä sijaitsevasta tilasta.

Tätä kaikki asianomaiset noudattakoot.

Helsingissä, 8 päivänä marraskuuta 1917.

Oikeustoimituskunnan Päällikkö, Senaattori Antti Tulenheimo. T. Langolain.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.