102/1917

Annettu Helsingissä, 27 päivänä marraskuuta 1917.

Suomen Eduskunnan kirjelmä koskeva maan hallituksen asettamista.

Täysi-istunnossa kuluvan marraskuun 15 päivänä päätettyänsä toistaiseksi itse käyttää sitä valtaa, joka voimassa olleiden säännösten mukaan on kuulunut keisarille ja suuriruhtinaalle, on Eduskunta tänään tekemällänsä päätöksellä määrännyt, että maan hallitukseen asetetaan ne henkilöt, jotka mainitaan seuraavassa luettelossa.

Hallituksen jäsenet:

Puheenjohtaja Prokuraattori P. E. SVINHUFVUD, Oikeustoimituskunnan päällikkö Lakit. tohtori ONNI TALAS, Sisäasiaintoimituskunnanpäällikkö Oikeuspormestari ARTHUR CASTRÉN, apulaispäällikkö Lakit. tohtori ALEXANDER FREY, Valtiovaraintoimituskunnan päällikkö Pankinjohtaja JUHANI ARAJÄRVI, Kirkollis- ja opetustoimituskunnan päällikkö Professori E. N. SETÄLÄ, Maataloustoimituskunnan päällikkö Maanviljelijä KYÖSTI KALLIO, apulaispäällikkö Agronomi E. Y. PEHKONEN, Kulkulaitosten ja yleisten töiden toimituskunnan päällikkö Yli-intendentti Professori JALMAR CASTRÉN, Kauppa- ja teollisuustoimituskunnan päällikkö Lakit. tohtori HEIKKI RENVALL, Sosiaalitoimituskunnan päällikkö Filosofian lisensiaatti O. W. LOUHIVUORI.

Helsingissä 27 päivänä marraskuuta 1917.

Suomen Eduskunnan puolesta: Johannes Lundson, puhemies. Lauri Ingman, Santeri Alkio, varapuhemies. varapuhemies.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.