99/1917

Annettu Helsingissä, 1 päivänä marraskuuta 1917.

Asetus valtionoppikoulujen opettajien virantoimituspalkkioiden maksuperusteista.

Suomen Senaatti on, Kirkollisasiaintoimituskunnan esittelyssä, kumoamalla mitä 23 päivänä elokuuta 1883 annetun, erinäisiä muutetulta määräyksiä alkeisoppilaitoksista Suomessa sisältävän asetuksen X kohdan b) momentissa ja 27 päivänä marraskuuta 1885 muutamista muutoksista naissivistystä varten olevien oppilaitosten järjestämisestä sekä uusien semmoisten oppilaitosten perustamisesta annetun asetuksen XI kohdan c) momentissa on säädetty siitä korvauksesta, joka valtionoppikoulujen opettajille on tuleva niistä tunneista, jotka opettaja toimittaa virkaa yli hänen varsinaiseen opetusvelvollisuuteensa kuuluvan tuntimäärän, hyväksynyt ja vahvistanut seuraavan asetuksen oppikoulujen opettajain virantoimituspalkkioiden maksuperusteista.

1 §.

Muuttamatta mitä on säädetty valtionoppikoulujen opettajain peruspalkkausta vastaavasta opetusvelvollisuudesta määrätään, että opettajat tämän opetusvelvollisuuden yli luokalla tai luokan ulkopuolella suorittamastaan työstä saavat virantoimituspalkkiota seuraavasti: yliopettajat ja lehtorit sekä ne oppiaineiden vakinaiset ja tuntiopettajat, joilla on filosofiankandidaattiarvo, 210 markkaa viikkotunnilta ja ne oppiaineiden vakinaiset ja tuntiopettajat, jotka eivät ole filosofiankandidaatteja sekä harjoitusaineiden (voimistelun, kaunokirjoituksen, piirustuksen, laulun, käsitöiden ja kotitalouden) opettajat, heidän virka- kelpoisuusasemaansa katsomatta, 175 markkaa viikkotunnilta.

2 §.

Tämä asetus astuu voimaan kevätlukukauden alusta 1918.

Tätä kaikki asianomaiset noudattakoot.

Helsingissä, 1 päivänä marraskuuta 1917.

Suomen Senaatti: E. N. SETÄLÄ. ALLAN SERLACHIUS. LEO EHRNROOTH. ANTTI TULENHEIMO. RUDOLF HOLSTI. KYÖSTI KALLIO. Hjalmar Kahelin.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.