97/1917

Annettu Helsingissä 8 päivänä marraskuuta 1917.

Suomen Senaatin päätös steriloidun maidon valmistuksen ehdoista.

Eräänlaisen omaisuuden käytöstä sodan aiheuttamissa poikkeuksellisissa oloissa 2 päivänä kesäkuuta 1917 annetun lain nojalla, jota tässä päätöksessä sanotaan Elintarvelaiksi, on Senaatti, kumoamalla päätöksensä 2 päivältä syyskuuta 1917, jolla steriloidun maidon valmistus kiellettiin, päättänyt vahvistaa seuraavat määräykset steriloidun maidon valmistuksen ehdoista.

1 §.

Steriloidun maidon valmistus ilman Valtion vointarkastuslaitoksen lupaa on kielletty.

2 §.

Vointarkastuslaitos voi myöntää luvan steriloidun maidon valmistukseen ainoastaan sellaisille meijereille, jotka ovat aikaisemmin sitä valmistaneet, ehdolla että meijerit sitoutuvat myymään kaiken niihin saapuvan maidon Vointarkastuslaitoksen määräämille vastaanottajille, ja että meijerit sitoutuvat pitämään huolta siitä, että paikkakunnan kohtuullinen maidontarve tyydytetään.

3 §.

Joka rikkoo tämän päätöksen määräyksiä, rangaistaan Elintarvelain 15 §:n nojalla.

4 §.

Tämä päätös astuu voimaan heti ja on voimassa toistaiseksi, ei kuirienkaan kauvemmin kuin 1 päivään toukokuuta 1918.

Helsingissä, 8 päivänä marraskuuta 1917.

Kamaritoimituskunnan Elintarveosaston v. t. Päällikkö, Senaattori Kyösti Kallio. Väinö Ahla.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.